Vær forsigtig med håndtering af farligt affald!

09 december 2020 anders_lundtang_hansen

Farligt affald er jo selvfølgelig ikke sådan noget, der springer op og angriber dig!

Men det er affald, som man skal bortskaffe på meget specielle måder, og man skal helst opbevare det for sig, så det ikke er i nærheden af andet affald – eller særligt meget andet. Gerne aflåst og for sig selv.

Så kan man spørge, om man ikke burde gøre noget for, at man aldrig ender med at have den slags affald, og det kan da godt være, at fremtiden kommer til at bringe det med sig, når man finder noget at erstatte det med, som skaber farligt affald, men det har vi tiden til gode at opleve.

Hvad kan så være farligt affald?

Det er jo ikke bomber, for finder man den slags, så skal man ringe til politiet, så de kan fjerne den.

Men det kan være syrebeholdere, gamle bilbatterier og sådan set helt op til atomaffald, som de store firmaer skal af med.

Så både private og de stor producenter kan skabe farligt affald.

Hvordan kommer man af med farligt affald?

Man kan jo godt inddele det affald efter, hvor farligt det reelt er. Og derfor kan man for eksempel godt køre på genbrugsstationen med ens gamle bilbatterier.

Men har nu for eksempel nogle gasbeholdere, man skal af med, så skal man måske have fagfolk til at komme at tage sig af den slags, når de skal bortskaffes.

Og atomaffald kører man jo heller ikke bare ned på den kommunale genbrugsplads med. Det skal bortskaffes på sin helt egen måde.

Så hvis der er mulighed for at få professionelle til at tage sig af det farlige affald, hvis man ikke selv ved, hvordan man skal gøre det, så skal man gribe til det tilbud.

Er der den mindste tvivl, så er det for alles bedste – og naturen – at man er varsom med det.

Flere Nyheder