Solfilm på bygninger vil gøre mange en tjeneste

05 april 2020 anders_lundtang_hansen

Hvad gør du, når solen skinner ubønhørligt ind på dig?

Hvis du sidder i en bil, så trækker du afskærmningen frem foran øjnene, og/eller du tager måske solbriller på, hvis solen er virkelig insisterende.

Sidder du derhjemme eller i en bygning, og solen rammer dig eller reflekterer sig, så trækker man gardinet lidt for eller ruller persiennerne ned, så det bliver bedre at koncentrere sig eller arbejde.

Vi elsker jo solen, den er livgivende. Men den kan også lige på sin bane i løbet af en dag blive en kilde til irritation eller manglende fokus, hvorfor man er nødt til at tilpasse sig derefter – for solen var her trods alt før os mennesker og bestemt også den bygning, man er i.

Men nogle bygninger kan man ikke trække gardinerne for i, specielt ikke hvis det er nogle bestemte erhvervsbygninger, hvor man måske elektronisk skal trække disse gardiner ned, der skal afskærme.

Og måske er alle i samme lokale ikke enige om, at man skal rulle gardinerne ned, for det kan da godt være, det generer for den person, der er tættest vinduet, men de andre længere væk kan godt lidt, at der er lidt sol og liv i bygningen.

Løsningen kan så være at gøre, som man også gør det i nogle biler: at bruge solfilm.

Solfilm bygninger kan blive den gode mellemløsning, hvor man skærmer lidt af for solen, så den ikke rammer en lige så hårdt, men hvor man stadig kan fornemme strålerne i hele bygningen eller i det mindste lokalet.

Man kan selv sætte den slags solfilm op, men man kan også få professionel hjælp til det, så man kan få solfilmen sat op af kyndige mennesker, der ved, hvordan man skal gøre det arbejde.

Og den vil også være til at tage af igen, hvis man vil have brug for det.

Flere Nyheder