Smukt og lækkert trægulv med en grundig og professionel gulvafslibning

20 april 2020 astrid_pedersen

De fleste bolig ejere, hvis hus eller lejlighed er belagt med et trægulv, ved, at sådan et er både sart og udsat. Men samtidig er trægulve smukke og behagelige at gå på. Og derfor er det en god idé at beholde trægulvet, også selv om det fremstår noget slidt.

Kan mit trægulv blive pænt igen?

Et trægulv, som er beskadiget eller måske blot godt og grundigt slidt, vil sandsynligvis godt kunne blive rigtig flot igen. Det kræver blot den rette behandling, som passer til såvel trægulvets beskaffenhed som til skadernes omfang. Er trægulvet så beskadiget, eksempelvis af fugt, at der er opstået niveau forskelle og store buler, skal der med overvejende sandsynlighed en gulvafhøvling til for at udligne disse forskelle og udbedre skaderne. Men er træværket blot slidt, og ellers sundt og intakt, vil overfladen kunne forbedres mærkbart og synligt med en effektiv gulvafslibning.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning slibes de øverste 1 – 2 millimeter af gulvets overflade. Dette foregår på skånsom vis ved hjælp af sandpapir, som er monteret på en roterende slibe rondel. Maskinen, hvorpå selve rondellen er monteret, føres i jævne bevægelser hen over gulvet. Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel en gulvafslibning udført af en professionel gulvmand kan gøre for dit trægulv!

Hvorfor kan jeg ikke selv slibe mit trægulv?

Det korte svar er, at det kan du også godt. Det er blot en meget besværlig og omstændelig procedure, som blandt andet indebærer, at du selv henter din lejede gulvafslibning maskine, og betjener denne. Dette kræver et vist håndelag og en god portion tålmodighed. Og en dygtig gulvmand vil have langt stærkere forudsætninger for at løse opgaven til et 12-tal end du selv har som lægperson.

Du kan altid finde en dygtig gulvmand i dit lokal område via Gulvkanonen – klik in på Gulvkanonen.dk og få et godt tilbud på gulvafslibning.

Flere Nyheder