Lad et inkassofirma hjælpe med at inddrive gæld

20 oktober 2021 astrid_pedersen

editorial

Når man som selvstændig erhvervsdrivende render ind i dårlige betalere er det altid en kilde til irritation og ærgrelse. Selv om det måske blot drejer sig om enkeltstående småbeløb er det belastende når en kunde ikke vil betale for et produkt eller en ydelse.

Det kan også hurtigt løbe op hvis der er mange kunder som ignorerer deres regninger. Og så er det anstrengende konstant at skulle hive fat i de kunder som ikke har betalt i forsøget på selv at inddrive de ubetalte beløb.

Få professionel hjælp til gældsinddrivelse hos et inkassofirma

Dette kan resultere i at man til sidst giver op, lader kunde være kunde, og afskriver den ubetalte faktura som et tab. Men sådan behøver det ikke at være.

Hvis du er i bekneb med tid og overskud i forhold til at inddrive dine ubetalte regninger kan du nemlig få hjælp hos et inkassofirma. Et inkassofirma kan varetage al kontakt til kunden og sørge for at du får dine penge igen. Og så kan du bruge din tid og dine kræfter på din forretning i stedet.

Hvordan fungerer et samarbejde med et inkassofirma?

Der er flere måder hvorpå du kan benytte inkasso service. Hvis du kun har få kunder, og blot en gang imellem støder på en dårlig betaler, kan du vælge at indgå en ad hoc aftale med et inkassofirma.

Typisk vil det foregå således at inkassofirmaet overtager din gæld formedelst det skyldige beløb minus en procentdel heraf. Du får altså ikke alle dine penge, men nogle af dem. Herefter er kunden inkassofirmaets problem – og omvendt.

Du kan også vælge at indgå en fast aftale med et inkassofirma på abonnementlignende betingelser. Dette er en god idé hvis du har rigtig mange kunder.

Hos Debtia A/S kan du altid blive kunde og få ordnet dine inkasso sager løbende. Læs mere på debtia.dk

Flere Nyheder