Hvorfor er salgsrekruttering relevant? 

25 oktober 2020 Cecilie Mortensen

Når tiden er inde til at ansætte en ny sælger eller salgschef, så skal det selvfølgelig gerne være det helt rette match. Men hvordan vurderer man egentlig, hvad det rette match er? Hvis du står overfor en kommende salgsrekruttering, og gerne vil finde den helt rette, så kan det være en idé at hyre hjælp til processen. 

Med salgsrekruttering kan du få hjælp fra et rekrutteringfirma til at finde en sælger, som kan levere, som passer ind i virksomhedens værdisæt og som er et godt supplement til arbejdspladsen. Disse ting kan nemlig alle være relevante, når en sælger skal rekrutteres. Alle nye medarbejdere bliver nemlig en del af en arbejdsplads med en række andre mennesker – og det er også altid noget, man skal have med i baghovedet, når der ansættes en ny person. 

Hvordan hyrer du hjælp til salgsrekruttering? 

Når du skal finde et firma, der kan hjælpe med salgsrekruttering, så er der flere ting, du kan kigge efter. Først og fremmest kan du holde øje med, om virksomheden har erfaring med lignende rekrutteringer fra tidligere. Og ikke mindst hvorvidt ansættelserne har været en succes eller ej. Disse to parametre kan nemlig give dig en fornemmelse af, hvordan salgsrekrutteringen er gået. 

En anden ting du også kan kigge efter er den erfaring, som firmaet har med rekruttering generelt. Hvor lang tid har de været i branchen? Rækker erfaringen kun i Danmark, eller kan de også supplere, når det kommer til jobstillinger i udlandet? 

En tredje ting du også kan kigge efter er, om rekrutteringsfirmaet har erfaring med salgsrekruttering på forskellige niveauer. Der kan nemlig være stor forskel på, hvilke egenskaber personen skal besidde, hvis der er f.eks. tale om en lederstilling. 

En fjerde ting lyder også på, om firmaet har erfaring med salgsrekruttering i netop ens branche. Der kan nemlig være utrolig stor forskel på, hvordan den enkelte sælgers profil skal være, alt efter hvad der skal sælges. 

Flere Nyheder