Er du en god leder?

25 august 2021 Steffen Hansen

Det første skridt til at blive bedre, er ved at se indad, og finde de punkter man kan optimere. Dette gælder på alle aspekter i livet, og derfor gælder det også når man snakker ledelse. Men hvordan finder du ud af, om du er en god leder?

Spørg dig selv nogle af de svære spørgsmål

At se indad er ofte en af de sværeste discipliner, det med at fundere over hvordan man håndterede en situation, efter situationen er færdig. Derfor er det første skridt til at finde ud af, om du er en god leder, at se indad.

Spørg dine medarbejdere

En god måde at finde ud af, hvordan man kan dygtiggøre sig selv som leder er ved, at man spørger de folk man leder. Ved at spørge dem, kan man få feedback på de områder man gør godt, men også de områder man gør knap så godt.

Hvis man er bange for, at de blot siger det de tror man vil høre, så kan det være en god idé, at lave en anonym undersøgelse. Ved at gøre dem anonyme, så er folk mere tilbøjelige til at sige deres ærlige mening.

Dygtiggør dig selv

Ligegyldigt hvor god en leder du er, så er det altid en god idé at blive ved med at dygtiggøre sig selv. Ved at gøre dette, så kan man lære nye metoder og teknikker til at håndtere forskellige situationer og personligheder. En god mode at dygtiggøre sig selv på, er ved at tage et leder kursus. Dette kan være lederudvikling i København, eller en anden by, hvor det er muligt at tage et kursus på området.

Ved at tage et fysisk kursus møder du ligesindede, som sidder i samme situation som dig, og som også ønsker at blive bedre til deres profession. Derved får du personer du kan sparre med, og som kan hjælpe dig i processen.

Flere Nyheder