Er der noget mystisk ved regnskabet? Snak med bogføringen

04 august 2021 anders_lundtang_hansen

Man kan have sin egen regnskabsafdeling, som der så også står for at bogføre og lave det årlige regnskab – måske er man endda så stor, at man har en revisor ansat dagligt til at tage sig af den slags.

De fleste vælger dog at have en ekstern instans til at klare det for sig, så man betaler vedkommende – eller dem – når der er noget at lave, da det er mest effektivt og økonomisk fordelagtigt at gøre.

Det kan så godt være, de har flere kunder at gøre godt med, men de tager sig trods alt godt af hver eneste.

Dette er altid meget bedre, end at man som egen chef sidder radbrækket sidst på arbejdsdagen og skal bogføre, hvad der er sket på denne arbejdsdag, så det bliver lettere at lave det endelige regnskab senere.

Men selv de professionelle kan have overset noget, for det er menneskeligt at fejle.

Du er chef, så du er i sidste ende ansvarlig for bogføringen

For man kan meget let komme til blindt at sende alle de bilag, kvitteringer, bonner og meget mere videre til denne revisor, hvor man så antager uden at følge op på det, at der bliver taget hånd om tingene.

Men måske er papirerne og dokumenterne ikke kommet frem digitalt eller fysisk, der mangler en lap papir, der er blevet skrevet et forkert tal og meget andet.

Det behøver slet ikke være noget, som der er sket bevidst – det er det forhåbentligt næppe – men siden du er chef i dit firma, så er det i sidste ende din opgave at tage dig af, at regnskabet er korrekt og lavet til tiden.

Så kan det godt være, skylden ligger hos revisoren, men det hjælper jo ikke noget at være efter dem, hvis ens eget firma i mellemtiden er begæret konkurs, fordi man ikke afleverede et regnskab rettidigt og i orden.

Flere Nyheder