Hvorfor bruge kabelbakker i fødevareindustrien?

21 juli 2020 Cecilie Mortensen

Når man er i en virksomhed, hvor man arbejder med fødevarer, så giver det god mening, at kravene til hygiejnen er store. Og der er utrolig mange forskellige tiltag, der kan gøres, når man skal sikre sig, at man får den bedst mulige hygiejne. En af de ting man kan sørge for er, at der er investeret i kabelbakker til diverse kabler og rør, som skal føres fra a til b i et lokale. 

Kabler er en af de ting, hvor der for alvor kan samle sig støv. Og det er selvfølgelig noget, man helst gerne vil undgå, da det også kan være meget bakteriefyldt. Heldigvis kan kabelbakker hjælpe én godt på vej.  

Fordelen ved kabelbakker

Først og fremmest så findes der mange forskellige slags kabelbakker. Det betyder også, at der er alle gode muligheder for, at man finder nogle, som passer til de eksakte kabler, man har. Derudover så kan kabelbakker være med til at mindske den mængde støv, som samles på kablerne. Og det betyder selvfølgelig også, at bakteriemængden reduceres. 

Desuden vil man også opleve, at der bliver nemmere at rengøre kablerne, da de kan være nemme at komme til, eftersom de også er placeret stabil i bakker, som man helt enkelt kan komme til. 

En anden smart ting ved kabelbakker er, at den varme, som kablerne måtte afgive, fint kan ledes væk. 

Du kan måske også fornemme, hvordan det kan være en fordel med kabelbakker – både når der arbejdes i fødevareindustrien, men også for alle andre virksomheder, som gerne vil sikre den bedst mulige hygiejne. Kabler er nemlig en af de ting, som let kan overses, når det komme til rengøringen, fordi de oftest sidder ret højt oppe. 

Hvis du kunne tænke dig at se nogle af de forskellige modeller, der findes på markedet, kan du starte her: https://siltec.dk/

Flere Nyheder