3D metal printning kan praktisk talt lave alt!

31 oktober 2019 admin

Måske så du i nyhederne forleden, at det var lykkedes for nogle innovativt tænkende folk, at de har kunnet lave en båd med 3D metal printning.

Og vi mener faktisk ikke bare sådan en lille legetøjsbåd, man kan sejle rundt med i små å-løb eller den slags, man kan styre med elektronisk som noget legetøj.

Der var tale om en fuldt funktionsdygtig både med plads til mandskab, kahyt, motor og, ja, alt, hvad der kendetegner en funktionsdygtig båd, som du kan se nede i havnene sammen med alle de andre både.

Om den så er blevet godkendt til officiel sejlads, melder historien så ikke noget om, men faktum er, at den her båd var på lige fod med alle andre både og sagtens kunne minde om den måde, man laver både på i den klassiske facon – om man så så den tæt på og langt fra.

Det siger altså noget om, hvor langt teknikken er kommet med 3D metal printning, fra det er gået til at være noget lemfældigt noget, der dårligt kunne hænge sammen eller ligne – eller være – noget, som kunne bruges til andet en dekoration, men i hvert fald ikke til funktion.

Dengang kostede det kassen at have sådan en maskine stående selv, og man skulle helst hen til et værksted for at få lavet det af metal via 3D printning, man gerne ville have lavet, om det så var en reservedel eller noget helt nyt, der endnu ikke var set før.

Og tænk sig så lige, at vi er nået til en tid, hvor noget nær almindelige mennesker selv derhjemme, hvis der er plads nok, kan skabe ting med 3D metal printning, der kan fungere lige så optimalt som de ting, vi laver på den mere velkendte måde.

Meget tyder vist på, at vi er ved at gå ind i en helt ny tidsalder.

Flere Nyheder